Izgledom osvaja ali i ukusom i mirisom. Hrskava korica, posebno neodoljiva…Savrsenstvo…
Izgledom osvaja ali i ukusom i mirisom. Hrskava korica, posebno neodoljiva…Savrsenstvo…
U brasno umijesati sol,secer,germu i prasak za pecivo pa sve izmijesati.
U toplu vodu dodati maslinovo ulje pa zamijesiti tijesto.Ako je potrebno dodajte jos malo vode.
Tijesto prekriti prozirnom folijom i ostaviti da odstoji sat vremena.
Rernu zagrijati na 250C i u nju staviti praznu serpu sa poklopcem da bi se i ona takodje dobro zagrijala.
Tijesto premijesiti na pobrasnjenoj radnoj povrsini i oblikovati ga prema serpi.
Zagrijanu serpu posuti sa brasnom,staviti tijesto,poklopiti i vratiti u rernu.
Peci na 250C oko 15 minuta a zatim na 200C jos oko pola sata ,u zavisnosti od rerne i od toga kakvu boju zelite da korica dobije