Domace mekane buhtle,sa nutelom, pekmezom,marmeladom ,lako se prave. Tope se u ustima.
Domace mekane buhtle,sa nutelom, pekmezom,marmeladom ,lako se prave. Tope se u ustima.
U malo toplog mleka dodajte secer,kvasac i brasno,ostaviti da se malo digne..
Zagrijte mleko a maslac otopite.U toplo mleko dodajte jaje pa malo izmutite.U vecu zdjelu sipati brasno,secer,sol,malo naribati limunovu koricu,vanil secer, nadosli kvasac,mleko sa jajem i otopljeni maslac.
Dobro izradite dok ne dobijete kuglu koja se odvaja od posude
Tjesto pokriti cistom krpom i ostaviti da se dize na toplom.
Kada se udvostruci,malo ga izraditi rukama i napraviti 15 loptica.Loptice stavljati na dlan malo ih spljostiti i svaku puniti nadjevom po zelji.
Zavrnuti joj dno kako nadjev ne bi iscurio prilikom pecenja Taj dio ide na dno.
Ostaviti ih tako jos malo da nadodju.
Staviti ih u HLADNU rernu i ukljuciti na 160 © da se peku 30 minuta dok ljepo ne porumene.Pre pecenja se mogu namazati otopljenim maslacom,jer onda imaju savrseno hrskavu koricu.Posipati secerom u prahu