Savršena, kremasta, čokoladna torta.
Savršena, kremasta, čokoladna torta.
Biskvit: Odvojite bjelanjke i žumanjke. Žumanjke umješajte sa šećerom, zatim uto dodajte otopljenu školadu, ulje i kakao.
Pomještajte mljeveni keks sa orasima te sve dodajte u prethodnu smjesu.
Posebno umutite snijeg od bjelanjaca, pa sve zajedno kašikom umješajte u prethodnu smjesu.
Istresite sadržaj u pleh. Pecite 20 min u prethodno zagrijanoj pećnici na 180c.
Ispečen biskvit ostavite da se malo ohladi pa prerežite na tri kore.
Krema: jaja i šećer umutiti mikserom dok nedobijete ujednačenu smjesu.
Smjesu pretresti u posudu za kuhanje na pari te mješati lagano 5min. Kada primjetite da se krema zgušnjava dodajte 200g čokolade izlomljene na kockice.
mješajte sve zajedno dok se čokolada ne rastopi, a zatim dodajte puter.
Svaku koru biskvita premažite kremom, Ostavite tortu da se dobro ohladi i krema stisne.
Uživajte!